Denna hemsidan finansieras via annonslänkar

Bygga Thermopool → Komplett Steg för Steg Guide

Denna steg för steg monteringsanvisning ger allmänna riktlinjer för att bygga thermopool och förutsätter att hänsyn tas till byggets unika omständigheter. Vid inbyggnad av delar från olika producenter bör råd från dessa tas med i monteringen. Elektriska anslutningar får endast utföras av en behörig elektriker. Boverkets regler kräver ett 90 cm högt staket med låsbar grind eller en låsbar skyddstäckning. Använd endast kemikalier avsedda för poolvård och följ doseringsanvisningarna. Kontrollera att alla kopplingar är täta vid start av filteranläggningen och följ riktlinjerna för övervintring av poolen.

1. Placering av thermopool

För att maximera njutningen av din pool är det viktigt att noga överväga var den ska placeras i trädgården. En pool kan vara mer än bara en plats för att svalka sig, det kan också vara ett centralt samlingsområde för att umgås med familj och vänner, även när det inte är badsäsong. Tänk över vilken yta du önskar runt omkring poolen och om den ska vara nära huset eller lite mer avsides. För att säkerställa enkel skötsel och hålla poolen ren rekommenderas att den placeras på en solig plats i trädgården, fri från träd och annat som kan bidra till skräp och smuts i vattnet.

När man väljer plats för att bygga thermopool är det viktigt att beakta följande faktorer:


  • Det är fördelaktigt att gräva ner poolen helt eller delvis i marken för att säkerställa en stabil och fast grund.
  • Det är viktigt att det underliggande underlaget kontrolleras av en professionell för att verifiera kvaliteten och styrkan, samt för att rätt dimensionera bottenplattan. Specifika krav för botten finns beskrivna i denna manualen för thermopool.
  • Om det finns en risk för belastning från grundvatten, bör man kontakta en fackman.
  • Om marken på platsen har en lutning, kan det krävas en extra stödmur för att hantera trycket från lutningen.
  • Om möjligt, ta hänsyn till vindriktningen och placera poolen så att vinden blåser mot bräddavloppet.


Innan grävandet börjar, markera ut poolen med hjälp av pinnar och ett snöre för att få en uppfattning om storleken. Lägg till 25 cm runt om poolen för tjockleken på konstruktionen. Om du planerar att installera en romersk trappa eller teknikrum intill poolen, bör du också markera ut det. Det bör finnas tillräckligt med utrymme att arbeta runt poolen under installationen, ca 60 cm runt om.

2. Placering av teknik och filteranläggning

När det gäller placering av poolens filteranläggning är det viktigt att ha den i närheten av poolen och på samma nivå som poolens botten för enkel skötsel och effektiv filtrering. Det är viktigt att tänka på att dimensionera teknikrummet så att alla delar som ska vara där kan monteras samt att det ska vara lätt att utföra servicearbeten. 

En rekommenderad minsta storlek för teknikrummet är 2m x 1.5m x 1.5m (L x B x H), och det är fördelaktigt att bygga det med thermoblock för att säkerställa god isolering. 

Avloppet måste vara tillräckligt för att man ska kunna backspola filtret och tömma poolen samt dränera bort eventuellt regnvatten.


Alternativa placeringar för filteranläggningen kan vara i källare, friggebod eller garage, men även här måste man tänka på avloppet enligt ovan. Om filteranläggningen monteras ovanför vattenytan i poolen, måste man montera en backventil på sugsidan av filteranläggningen, mellan skimmer och pump, och mellan bottenavlopp och pump. Man måste också vara medveten om att pumpens kapacitet kan minska ju längre bort från poolen den placeras.

3. Gräva en grop för poolen

För att ge en visuell förståelse för djupet på det hål som ska grävas för din pool, vill vi presentera en illustration som exempel. När det gäller denna typ av pooler som normalt byggs helt eller delvis nedgrävda, kan du använda följande beräkningsmetod för att avgöra utgrävningen av gropen i marken. Det är viktigt att tänka på hur omgivningen runt poolen kommer att se ut när poolen är färdigbyggd. Kanske vill du att poolen ska sticka upp ett par cm eller ha en kantsten på samma nivå som den färdiga marken? En vanlig tjocklek på en kantsten är ungefär 5cm. Ett annat alternativ är att lägga ett trädäck runt poolen, vad du än väljer så är det viktigt att ta med detta i beräkningen redan nu, innan hålet grävs.

Denna beräkning gäller för en thermopool som har

en vägghöjd på 150 cm och är helt nedgrävd i marken:


  • Dräneringslager: 20 cm
  • Betongplatta: 20 cm
  • Pooldjup: 150 cm
  • Total utgrävning: 190 cm


Dessa är cirkamått och kan självklart ändras utifrån omständigheterna. Men de ger ett bra exempel på hur man ska tänka när man gräver.

När du gräver gropen för din thermopool är det viktigt att komma ihåg att blocken som används för att bygga poolen kommer att ta upp ytterligare 25 cm utöver poolens innermått. För att ha tillräckligt med utrymme för att kunna arbeta obehindrat och rördragningar, behöver du också gräva en ytterligare ca 60 cm runt om poolen. Glöm inte att ta hänsyn till eventuellt utrymme som krävs för ett teknikrum eller en romersk trappa (en romersk trappa brukar vara 2,5-3m bred och 1,5m djup). Som exempel, för en pool med måtten 8x4x1,5m utan teknikrum eller romersk trappa, skulle det krävas en utgrävning på 13x8x1,5m.


  • Bredd på grop/schakt ca 570 cm
  • Längd på grop/schakt ca 970 cm
  • Djup på grop/schakt ca 190 cm

4. Bygga bottenplattan

4:1. Dränering

Innan du gjuter din poolbottensplatta är det viktigt att bygga upp ett dränerande skikt på ungefär 15-25 cm med singel (8-16mm). Detta skikt ska vara avskilt från underliggande mark med hjälp av en geotextil. Dräneringssystemet består av två delar: en samlande del som består av dränerande material runt och under bottenplattan och en transportdel som består av dräneringsrör. Korrigerade dräneringsrör är den vanligaste typen av rör som används för att dränera bottenplattan. Oavsett vilken typ av rör eller slang som används, ska rören läggas på ett noga uträknat underlag med ett fall på minst 5 cm/10m (1:200).


Dräneringsrören ska läggas med hålen uppåt. Det är viktigt att komma ihåg att använda 90 graders böjar runt hörnen för att förhindra läckage i dräneringsledningen. Avståndet från överkanten av bottenplattan till toppen av dräneringsröret ska vara minst 20 cm vid ledningens högsta punkt. Täckningen (singel 8-16mm) runt dräneringsrören bör ha en tjocklek på ungefär 10-15 cm på båda sidor om röret. Täckningsmassorna ska säkerställa att röret behåller sin dränerande effekt under många år framöver. Över rören ska det läggas ett c:a 20 cm tjockt filtermaterial av typen singel 8-16mm.


Om du är osäker på hur man dränerar en poolbottensplatta, rekommenderar vi att du rådfrågar en expert på området. Här hittar du experter.

4:2. Bygga gjutformen

Efter det ska gjutformen byggas enligt måtten för den färdiga bottenplattan. Denna platta bör vara lika stor som poolen plus 25 cm extra för thermoblocken som utgör väggarna plus ytterligare 10 cm utanför blocken. Detta för att säkerställa en stabil konstruktion med thermoblocken. Till exempel, för en pool med storleken 8x4 meter, skulle bottenplattan vara 8.7x4.7 meter. Poolens väggar är redan isolerade tack vare thermomaterialet, men om man vill isolera även botten, rekommenderas det att detta görs under betongen i detta skede.


OBS: Notera att om du planerar att placera teknikrummet i direkt anslutning till poolen eller bygga in en romersk trappa, så måste du ta hänsyn till detta vid byggandet av gjutformen.

Dräneringslager, gjutform och bottenisolering

Tillval: Bottenavlopp

Om man vill ha ett bottenavlopp i poolen, måste en separat gjutform byggas med måtten 10x13x180 cm (Höjd x Bredd x Längd). Normalt placeras bottenavloppet i mitten av poolen, ca 80cm från den kortaste sidan närmast teknikrummet. Men det kan också placeras längs en av långsidorna i bottenplattan, men minst 80cm från väggen. Spåret i bottenplattan för bottenavloppet måste gå ut över bottenplattans kant. Om teknikrummet är i direkt anslutning till poolen, måste det också göras ett spår i golvet på teknikrummet för att koppla bottenavloppet till pumpen, spåret bör vara minst 40x40 cm.

4:3. Gjuta bottenplattan

Innan man kan fylla formen med betong, är det viktigt att säkerställa att bottenplattan är ordentligt armerad. Detta kan göras genom att använda två lager av armeringsnät med beteckningen 6150. Den nedre mattan ska vara placerad 4 cm från makadam-bädden och avståndet mellan de två mattorna ska vara 12 cm. När armeringen är på plats kan man börja fylla formen med betong av kvaliteten C20/25.


I vissa fall kan det räcka med ett enda lager av armering, för att vara säker rekommenderar vi att du rådfrågar en fackman.

4:4. Putsa bottenplattan

För att skapa en perfekt yta på bottenplattan är det viktigt att den putsas ordentligt, så att det inte finns några ojämnheter eller utförslutningar. Dessa kan orsaka problem i linern när poolen fylls med vatten och skapa hål i linern. För bästa resultat rekommenderas att bottenplattan slipas efter att betongen satt sig och torkat i minst en dag. En jämn och slät yta är nyckeln för en stabil konstruktion och problemfri installation av linern.


Vid minsta tvivel, kontakta en professionell fackman för rådgivning.

Denna process är avgörande för att uppnå ett bra resultat och bör utföras med hög precision.

5. Tillval: Montera bottenavlopp

Om du inte har valt bottenavlopp som extrautrustning, kan du hoppa över detta steg.

Men, om du har valt att installera bottenavlopp så är det viktigt att det monteras korrekt. Montera bottenavloppet i spåret som gjorts i bottenplattan och se till att det är nivå med bottenplattan utan fläns eller packning. Fäst bottenavloppet med hjälp av kilar och fyll sedan ut resten av tomrummet med betong.


OBS: För att förhindra smuts från att fördärva gängorna så bör du täcka avloppet med en stark tejp (såsom silvertejp) efter installationen.

6. Montera armeringsjärn för väggarna

Den vertikala armeringen monteras efter att bottenplattan har härdat färdigt. Markera poolens yttermått med murarsnöre. Lägg sedan ut första lagret med thermoblock och borra ett hål per kammare, ca 10 till 15 cm djupt i bottenplattan. Hålen placeras mot ytterväggen om det är en nedgrävd pool och mot innerväggen om det är en ovanmarkspool. Var noga med att hålen borras så att det blir ett mellanrum mellan armeringsjärnen och thermoblockens väggar för hela poolens höjd. Sedan sticker du ner armeringsjärn (10 mm) med längd 160 till 165 cm i varje hål. Se till att de inte är för långa och sticker upp ovanför överkanten av översta blocket.


Tänk på att lämna en öppning om du ska montera en romersk trappa.

7. Byggnation av thermopoolen

När bottenplattan är tillräckligt hård så kan du börja med att bygga poolens väggar med thermoblock. För att säkerställa att väggarna blir stabila, kan du följa dessa tips: 


  1. Börja med att placera det första lagret av thermoblock på bottenplattan och sätta på ändstyckena i hörnen.
  2. Anpassa hörnen så att de 8mm horisontella armeringsjärnen som ska användas kan böjas runt hörnet, detta gör det lättare att fylla hela hörnet med betong senare. Armeringsjärnen ska gå minst 100cm in på varje sida om hörnet.
  3. För att förhindra att blocken flyttar sig under bygget kan du skruva fast reglar i bottenplattan på insidan och utsidan av väggen.
  4. Använd buntband för att förankra de horisontella armeringsjärnen med de vertikala järnen.
  5. Var noga med att armeringsjärnen går längs hela väggarna och bygg hörnen växelvis.
  6. För att undvika handsågade skarvar i poolväggen, kan du placera blocken så att de sticker ut i hörnen och sedan såga av dem.
  7. Glöm inte att täta hörnen med ändstycken på varje våning och redan nu kan du skära ut thermoblocken för de inbyggda delarna som ska installeras i poolen. 

Fyll väggarna med betong lager för lager, de två första lagren kan fyllas samtidigt och därefter block för block. Se mer tips om att fylla blocken under punkt 10.

8. Montera inbyggnadsdelar

För att installera inbyggda element i poolen krävs vissa verktyg, inklusive en sticksåg, hålsåg, en vass kniv, ett tryckfritt och snabbtorkande byggskum och ett måttband. 


Det finns många olika tillverkare av inbyggnadsdelar till pooler på marknaden, vilket kan leda till varierande skisser från varje leverantör. Men oavsett vilken tillverkare du väljer är det viktigt att följa den specifika bygginstruktionen som tillhandahålls.


Väggenomföring för inloppet:

För att säkra en jämn och stabil montering av väggenomförningen, är det viktigt att den placeras plant mot insidan av poolen. Detta kan göras genom att antingen skära eller borra ut ett hål i thermoblocket, för att sedan träda igenom väggenomförningen från poolens insida. För att säkerställa att måtten stämmer överens med byggbeskrivningen rekommenderas att man använder en skiss eller ritning som referens. När väggenomförningen är på plats bör den fästas med snabbtorkande byggskum för att förhindra att den flyttar sig under fyllningen med betong.

9. Montera snäpp-in-listen

Innan väggarna fylls med betong, är det viktigt att se till att ovankanten av thermoblocken är jämn och slät. Alla uppstickande delar ska ha skurits bort. För att få en jämn och slät övergång mellan thermoblocken och poolkanten, monteras en snäpp-in-list över översta raden av thermoblocken. Listen behöver inte skruvas eller spikas fast, utan den hålls på plats av betongen. För att underlätta montering av linern, kan man lämna ett mellanrum på cirka 5 mm mellan listerna i hörnen.

10. Fyll thermoblocken med betong

Det är viktigt att stötta poolen ordentligt både invändigt och utvändigt innan man fyller väggarna med betong. För att göra det rekommenderar vi att använda reglar och lastpallar, stötta väggarnas insida från långsida till långsida och från kortsida till kortsida. För att vara extra säker rekommenderar vi att även stötta minst de två nedersta lagren från utsidan av poolen. För att undvika skador, kan det vara lämpligt att fylla blocken lager för lager.

11. Fästa filtmattan

Innan du börjar fästa filtmattan är det viktigt att kontrollera väggarna för eventuella sprickor eller ojämnheter som kan ha uppstått vid fyllning av betongen. Dessa ojämnheter bör åtgärdas genom att spackla med ett frostsäkert spackel. Filtmattan används för att jämna ut väggarnas och bottens ytor och förhindrar kontakt mellan linern och thermoblocken. När du fäster filtmattan, börja med väggarna och använd ett lim för cellplast i hörnen, längs överkanten (under snäpp-in-listen), runt inbyggnadsdelarna och längs nederkanten av väggarna. Överlappet i botten av poolen behöver inte skäras bort, utan det kan användas som en övergång till botten.

Det finns två olika metoder för att fästa filtmattan på botten av poolen:


Metod 1:

En metod är att lägga mattan kant mot kant och fästa den med ett lämpligt lim. Detta kan ibland leda till ett mellanrum om limmet lossnar med tiden.


Metod 2:

En annan metod är att lägga mattan med överlappande skarvar, vilket kan skapa en liten höjdskillnad men är nästan osynlig.



Efter att filtmattan är fäst, måste det skäras ut runt inbyggda delar (t.ex. lampor, skimmer m.m.) så att packningarna kan monteras innan linern. Det är viktigt att säkerställa att inget filtmaterial kan komma mellan packning och liner eftersom detta kan leda till läckage.

12. Montera linern

Innan du påbörjar monteringen av linern i din pool, är det viktigt att ta hänsyn till följande punkter:


  • Vänta tills betongen i poolväggarna har härdat färdigt, vanligtvis 3-4 veckor, innan poolen fylls med vatten.
  • Montering av linern bör inte ske under direkt solljus eftersom det kan leda till veck på linern när poolen fylls med vatten.
  • Det är bäst att montera linern när utetemperaturen är mellan 15-25°C.
  • Poolens botten och väggar ska vara torra innan linern monteras för att undvika mögel på bottenskyddsmattan.
  • Se till att det inte finns några vassa kanter eller skräp mellan linern och bottenplattan eller väggarna, dammsug gärna före monteringen.
  • Montera alla packningar på inbyggnadsdelarna (skimmer, inlopp, lampor etc.) innan linern monteras.


Lägg ut linern på bottnen

För att montera linern på bottnen, placeras den först i mitten av poolens botten och utbreds sedan över hela ytan. Observera att linern är tillverkad något mindre än poolens storlek, detta för att vatten ska kunna pressa ut linern ordentligt och därigenom sträcka ut eventuella veck som kan ha uppstått under linerns förpackningstid.

OBS! Se till att svetsfogarna runt linerns botten ligger med lika stora avstånd från alla 4 hörnen.

Häng upp linern på väggarna

För att få en jämn och perfekt yta på linern, börjar man med att hänga upp mitten av linern i snäpp-in-listen på alla fyra sidor. Sedan hängs linern upp i kryss ungefär varje meter runt om tills det återstår ungefär 30 cm till varje hörn. Eventuella veck som uppstår kan rätas ut genom att skjuta hela linern i snäpp-in-listen.


OBS: Det är viktigt att vara noggrann vid detta moment för att få ett felfritt resultat när poolen är fylld med vatten.

Fyll på lite vatten

Fyll poolen med vatten och se till att fylla det långsamt. När botten är täckt med cirka 1-3 cm vatten, kan du börja jämna ut vecken i botten. Det är lättast att göra detta med händerna från mitten av poolen och ut mot kanterna och hörnen tills botten är helt slät. Var försiktig med att inte fylla i för mycket vatten eftersom det kan göra det svårt att jämna ut vecken. Kontrollera att de vertikala svetsarna i linerns hörn hålls lodrätt. Slutligen hänger du in linern i hörnen och skär ett litet jack ner i linern så att den kan hängas in i hela inhängningsprofilen. Vi rekommenderar att du fixerar hörnen med en klorresistent silikon.

13. Montera flänsar

OBS: Vid monteringen av flänstätningar på inbyggnadsdelarna, är det viktigt att följa producentens instruktioner.


Innan bottenavloppet monteras, bör linern vara jämn och veckfri. Montera flänstätningen vid en vattennivå på omkring 10 cm. Tryck flänstätningen mot linern och se till att skruvhålen är riktade uppåt. Skruva sedan fast skruvarna kryssvis med en vanlig skruvmejsel, inte en elektrisk skruvdragare. Efter att alla skruvarna är ordentligt åtdragna, skär man bort linern inuti bottenavloppet och kontrollerar än en gång att alla skruvar är ordentligt åtdragna.

För att montera tätningsflänsar på inbyggnadsdelar som skimmer, inlopp, lampor och motströmsanläggning, bör man följa samma procedur som vid montering av flänsen på bottenavloppet. Var noggrann med att linern är ordentligt sträckt innan monteringen påbörjas. Vid montering av inloppen, tryck försiktigt linern in i hålet för att undvika veck i linern. När det gäller lampor, se till att kabeln inuti lampan är lång nog så att man kan ta ut lampan och byta den ut på poolkanten. Se bildserie nedan.

14. Rördragning mellan pool och teknikrum

Man kan börja med rördragningen runt poolen medan man väntar på att betongen ska torka, men vänta ca en vecka innan du påbörjar arbetet. Flexislangen som finns i poolpaketet gör det enklare att få kopplingsdelarna att passa jämfört med vanliga rör.


Viktigt att tänka på vid montering av flexislang eller rör:

  • Temperaturen ska vara minst 10°C.
  • Alla delar som ska limmas ska rengöras noggrant med sprit (Tangit rengöring).
  • På båda delarna/ändarna som ska limmas samman ska man applicera lim och vänta ca 45 sekunder innan man för ihop delarna.
  • Limningen måste torka i 24 timmar och under denna tid får inte slangen eller rören belastas eller komma i kontakt med vatten.
  • Se till att varje del av rördragningen kan tömmas på vatten under vintern för att undvika att det fryser sönder.
  • Det kan underlätta monteringen av platonmattan på poolens utsida innan rördragningen är klar.

15. Återfylla runt poolen

Efter att betongen i poolen har brunnit klart (vanligtvis 3-4 veckor) kan du börja fylla massor runt poolen. Använd ett dränerande material som singel eller sand, men var försiktig så att du inte skadar flexislangen eller rördelarna som ligger runt poolen. För att skydda rördelarna kan du använda sand som ett skyddslager. För att skydda thermoblockens utsida, använd en platonmatta eller liknande. Var noga med att inte fylla massorna mer än 50 cm ovanför vattenytan i poolen och fyll poolen med vatten i ungefär samma takt som återfyllningen av utsidan av poolen.

16. Första uppstart av thermopool

Fyll upp med vatten till mitten av skimmern. För att rengöra filtertanken från eventuellt skräå, sätt 6-vägsventilen på BACKWASH och starta pumpen i 30-60 sekunder. Stäng av pumpen och sätt 6-vägsventilen på FILTER och starta pumpen igen. OBS: Pumpen måste alltid vara avstängd vid ändring av 6-vägsventilen. Filteranläggningen bör köras minst 8-10 timmar per dag, fördelat på två perioder.


För att säkerställa vattenkvaliteten, bör man regelbundet mäta pH-värdet med hjälp av ett testset eller teststickor. Värdet bör justeras upp eller ner enligt doseringsangivelserna och det avlästa värdet. Det optimala pH-värdet är mellan 7,0 - 7,4. Därefter bör man lägga till desinfektionsmedel (antingen klor eller klorfritt) i den mängd som anges i doseringsangivelsen för respektive produkt.


OBS: För att inte skada poolens liner är det viktigt att hålla vattentemperaturen under 28 grader. pH- och klorvärden måste också vara inom det idealiska området, dvs pH mellan 7,0 - 7,4 och klorvärdet mellan 1,0 - 1,5 mg/l. Om liner utsätts för högre temperaturer eller klor- eller pH-värden utanför det idealiska området kan det påverka garantin för liner.

17. Övervintring av thermopool

Förbered poolen för övervintring genom att rengöra botten, väggar, och vattenlinjen med vattenlinjerengörning. Justera pH-värdet till mellan 7,0 och 7,4. Utför en noggrann backspolning av filtertanken. Sänk vattennivån i poolen till 10 cm under inlopp, lampor eller motströmsanläggning.


Plugga inloppen och bottenavloppet med en vinterplugg. Töm filteranläggningen och rören på vatten och för in pumpen och filtret till ett värmande utrymme. Tillsätt ett flytande övervintringsmedel för att förhindra mikroorganismer och alger under vintertiden och för att underlätta uppstarten till våren.

grön trädgårdspall med hjul
Av Evert Wilhelmsson 23 Apr, 2024
Trädgårdspall med hjul är ett smart hjälpmedel för att slippa knäcka ryggen när du jobbar i trädgården. Kolla in dessa modeller med både hjul och förvaring.
robotgräsklippare för stora ytor
Av Evert 17 Mar, 2024
Vilken är den bästa robotgräsklipparen för stora ytor? Det får du reda på här! Vi jämför toppmodeller från Husqvarna, Lyfco, Robomow, Cub Cadet, Gardena, Worx och Stiga.
flismaskin bäst i test
Av Evert Wilhelmsson 01 Jan, 2024
Om du undrar vilken flismaskin som är bäst i test så är du välkommen in till vår köpguide för flismaskiner. Testa våran flismaskinsväljare för att hitta exakt rätt modell för dina behov. Klicka här.
Av Evert 25 May, 2023
Skydda dina träd effektivt och hållbart med vårt trädskydd i plast. Tillverkat i Sverige, starkt nog att motstå robotgräsklippare och trimmers.
ogräsbrännare bäst i test
Av Evert 25 May, 2023
Utforska vår omfattande guide till de bästa ogräsbrännarna 2023. Lär dig om unika funktioner och fördelar för att hitta den perfekta lösningen för din trädgård. Bli en expert på ogräsbränning idag.
sten runt pool
Av Evert 22 May, 2023
Förvandla din pool med rätt stenval! Lär dig hur du väljer bästa sten runt pool med vår detaljerade guide och rekommenderade stenplattor för utomhusbruk.
batteridriven åkgräsklippare
Av Evert Wilhelmsson 19 May, 2023
Är du ute efter en batteridriven åkgräsklippare? Vi har kartlagt de 7 bästa eldrivna åkgräsklippare på marknaden idag. Klipp gräset tyst och miljövänligt. Hitta rätt modell för din trädgård.
bevattningssystem bäst i test
Av Evert 18 May, 2023
Utforska bästa bevattningssystemen för din trädgård. Läs en villaägares jämförelse och hitta det bästa systemet för dina behov.
grästrimmer bäst i test
Av Evert 05 May, 2023
Vilken grästrimmer är bäst i test? Upptäck de 7 bästa grästrimmrarna 2023 enligt tester och kundrecensioner. Vi jämför batteridrivna, bensindrivna och sladdanslutna modeller för att hitta den ultimata för din trädgård.
liten åkgräsklippare
Av Evert 28 Apr, 2023
Letar du efter en liten åkgräsklippare? Upptäck de 5 bästa modellerna 2023 – bekväma, effektiva små åkgräsklippare perfekta för mindre trädgårdar!
Visa fler
Share by: